ONZE GESCHIEDENIS


1994

De reis begint

Het Fluiconnecto netwerk werd geboren toen Manuli Rubber Industries het Franse bedrijf Sonatra, de marktleider in Frankrijk, overnam. Sonatra werd opgericht in 1981.


2002

Europese expansie

De eerste uitbreiding van het netwerk buiten Frankrijk vond plaats in Polen, waar een servicepunt werd gelanceerd in Myslowice.


2006

Greenfield activiteiten

Het netwerk werd uitgebreid door het opzetten van servicepunten in Litouwen, Tsjechië, Hongarije en Argentinië! Met deze grote stap staken we Europese grenzen over naar Zuid-Amerika en werd tegelijkertijd het gehele netwerk gegroepeerd onder het merk Fluiconnecto.


2006

Een nieuw merk: Fluiconnecto

Het merk Fluiconnecto werd geïntroduceerd en alle servicepunten vernieuwd. Met een visuele identiteit en een nieuwe missie, staan we klaar om u te helpen!


2008

De Benelux-markt op

Fluiconnecto verwierf de Nederlandse HEBU-groep, opgericht in 1940. Hiermee is haar aanwezigheid met Nederland en België uitgebreid.


2008

Afrika, welkom!

Het netwerk maakte zijn eerste stap naar Afrika door de overname van Powerforce Hydraulics Witbank (PTY) South-Africa.


2008

Fluiconnecto betreedt Singaporese markt

Fluiconnecto Singapore werd geboren door de overname van SIN AA HYDRAULIC & TRADING.


2009

Australië staat op onze kaart

Fluiconnecto blijft haar netwerk uitbreiden in Oceanië door haar activeiten te beginnen in Melbourne.


2011

Fluiconnecto is Top Performing bedrijf in Singapore

In 2010 werd Fluiconnecto Singapore van de 40.000 geauditeerde bedrijven gerekend bij de best presterende bedrijven in Singapore.


2011

Groeiend netwerk in Zuid-Afrika

Het Zuid-Afrikaanse Fluiconnecto netwerk werd uitgebreid met de overname van Hydra-Quip, Pretoria.


2011

Fluiconnecto zet voet aan de grond in de Emiraten

Fluiconnecto maakt de overname bekend van FLUID TECH GENERAL TRADING L.L.C. gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten als startpunt van onze expansie in het Midden-Oosten.


2012

Afrika expansie met Botswana bij het netwerk

We maakten de overname bekend van Fluid Systems Gaborone en Francistown, Botswana. Dit is de start van Fluiconnecto Botswana, onderdeel van onze expansie in Afrika.


2012

Fluiconnecto breidt uit naar mijnbouwmarkten met lancering van mijnbouwdivisie op Afrikaans continent

Fluiconnecto heeft het toonaangevende Afrikaanse mijnbouwbedrijf HYSPEC MINING SERVICES GROUP overgenomen. Hyspec is actief in Ghana, Guinee, Mali, Sierra Leone, Burkina Faso, Tanzania en Zambia. Het hoofdkantoor bevindt zich in Australië.

Op deze manier lanceert Fluiconnecto haar mijnbouwdivisie. Door de toevoeging van de Afrikaanse markt aan het bestaande netwerk van mijnbouwlanden is Fluiconnecto nu dichter bij haar klanten. En klaar om de producten en geavanceerde diensten te leveren aan open en ondergrondse mijnen over het hele continent.


2014

Fluiconnecto betreedt de Peruaanse markt

Fluiconnecto zet voet aan de grond in Peru met de overname van onze jarenlange partner TALLERES HIDRAULICOS SAC, opgericht in 1995. Talleres Hidraulicos SAC is gericht op het leveren van vervangende hydrauliekonderdelen en service-apparatuur voor de mijnbouw en exploratie-industrie in Peru.


2014

Welkom aan Ivoorkust

Fluiconnecto breidt verder uit in Afrika met Hyspec Mining Services activiteiten in Ivoorkust.


2014

Democratische Republiek Congo in ons netwerk

Fluiconnecto breidt verder uit in Afrika met Hyspec Mining Services activiteiten in de Democratische Republiek Congo.


2014

Nieuwe activiteiten in Oman

Fluiconnecto breidt haar netwerk uit in het Midden-Oosten door de opening van een bedrijf in Masqat (Muscat), Oman.


2015

Finland, een land van bosbouw, eerste Scandinavische land in netwerk

Fluiconnecto maakte de overname bekend van HYTAR OY, de marktleider in Finland en Estland met een netwerk van 12 volledig eigen servicepunten.

Door de uitbreiding in Scandinavië integreert Fluiconnecto door middel van Hytar een unieke know-how en ervaring wat betreft Water hydraulics.


2015

Fluiconnecto breidt uit in Verenigde Arabische Emiraten

Fluiconnecto is in Abu Dhabi gestart met haar activiteiten. Fluiconnecto staat klaar voor sales en technische ondersteuning aan klanten in deze regio vanuit het nieuwe servicepunt.


2015

Fluiconnecto nu aanwezig in Colombia

Fluiconnecto maakte de joint venture bekend met Man-Par Group, een bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in Colombia, als onderdeel van de netwerkexpansie in Zuid-Amerika. Man-Par is een erkende marktleider en opereert in de mijnbouw, olie & gas, bouw, landbouw, transport en industriële markten in Colombia door middel van een netwerk van 28 servicepunten en 8 on-site workshops.


2016

Wereldwijde groei

Het Fluiconnecto netwerk is nu actief op 5 continenten vanuit meer dan 140 servicepunten, meer dan 110 On-site workshops en meer dan 35 Service On-site bussen.